АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 25 Січня 2023, 06:45
Наукова спільнота Юридичного факультету – учасники онлайн-презентації ігрофікованого онлайн-квесту «Живи без ілюзій»

У рамках ініціативи ГО «Ла Страда – Україна», 24 січня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету прийняли участь в онлайн-презентації ігрофікованого онлайн-квесту «Живи без ілюзій» з протидії гендерно зумовленому насильству.

Спікери обговорили український та міжнародний досвід щодо протидії й попередження насильства серед вразливих груп населення, розповіли, як діяти на захист постраждалих та гарантувати їм безпеку, винаходити нові рішення заради безпеки громад, щоб діяти на випередження насильству, поділилися досвідом роботи мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства тощо.

Бондар Валерія, фахівчиня ГО «Ла Страда – Україна», координаторка представленого проєкту та асистентка проєкту Тетяна Харьківська, презентували громадськості своє інноваційне рішення щодо поширення інформації про домашнє насильство, а саме ігрофікованого онлайн-квесту «Живи без ілюзій» з протидії гендерно зумовленому насильству. Зазначено, що під час даного онлайн-квесту відбувається використання ігрових практик та механізмів у неігровому контексті для залучення користувачів до вирішення конкретних проблем.

Підводячи підсумки, учасники дійшли висновку, що одним із напрямків удосконалення механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Україні є підвищення поінформованості щодо видів та проявів насильства та побудова безпечного середовища, вільного від будь яких проявів насильства.

Матеріали онлайн-презентації будуть використані викладачами у процесі викладання дисципліни “Протидія домашньому насильству”.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет