АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 17 Березня 2022, 06:40
Наукова спільнота Юридичного факультету – учасники міжнародного семінару на тему «Україна належить Європі! Заклик до створення комплексного, конкретного та ефективного плану інтеграції України до Євросоюзу»

14 березня 2022 року науково-педагогічні працівники Юридичного факультету взяли участь у семінарі на тему: «Україна належить Європі! Заклик до створення комплексного, конкретного та ефективного плану інтеграції України до Євросоюзу».

Організаторами заходу виступили: Кафедральний собор міжнародного права та права ЄС, Юридичний коледж Академії ім. Льва До Смінського на базі Akademia Leona Koźmińskiego в Польщі, Конференція Посла РК, Команда Europe Direct Polska.

Мета – розроблення академічною спільнотою ефективного плану щодо включення України до Європейського Союзу.

Слова привітання учасникам заходу висловив професор, завідувач кафедри міжнародного права та права ЄС Юридичного коледжу АЛК, колишній дипломат, м. В. Посол РК у Відні (1995-2000 рр.), член команди Європи та Конференції Послів Республіки Польща Ян Барч.

Ян Трущинський, голова представництва Республіки Польща у ЄС у другій половині 90-х рр., головний переговорник ws. Вступ Польщі до ЄС, держсекретар МВС, член команди Europe Direct та Конференції Посла РК, у своєму виступі охарактеризував чинні засади та передумови для України в світлі критеріїв членства в ЄС.

Доктор економіки Ярослав П’єтрас, який в минулому брав участь у переговорах щодо системи асоціації та договору про приєднання, у 2007 році консультував європейську адміністрацію Тимошенко/Ющенко, 12 років поспіль був генеральним директором у Генеральному секретаріаті Ради ЄС, проаналізував можливості України в отриманні статусу кандидата у членство в ЄС.

Наприкінці онлайн-зустрічі модератори запросили учасників взяти участь у підготовці колективної монографії на тему: «Про основні міжнародні злочини та злочини Російської Федерації в агресивній війні проти України 24 лютого 2022 р.».

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет