АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 28 Липня 2022, 07:40
Наукова спільнота та студентська молодь Юридичного факультету – учасники лекції судді Конституційного Суду України Галини Юровської на тему «Конституційна традиція української державності»

До відзначення Дня Української Державності, 28 липня 2022 року науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти та аспіранти Юридичного факультету взяли участь у лекції судді Конституційного Суду України Галини Юровської на тему «Конституційна традиція української державності».

«Указом Президента України №423/2021 «Про День Української Державності» постановлено відзначати День Української Державності щорічно 28 липня – у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. В свою чергу, Законом України від 31 травня 2022 року №2295-XI, який набрав чинності 9 червня 2022 року внесено зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, доповнюючи її нормою щодо встановлення 28 липня Дня Української Державності як святкового дня. Проте, ми всі з Вами знаємо, що у зв’язку із дією правового режиму воєнного стану, в Україні святкові дні сьогодні не є вихідними», – відкриваючи захід зауважила пані Галина.

Під час проведення лекції суддя розкрила поняття державності та її зміст, здійснила екскурс щодо етапів становлення української державності та державної символіки України, проаналізувала поняття «атрибути держави» тощо.

«Державність – це устрій усього матеріального і духовного буття цілого народу, а зміст даного поняття є значно ширшим порівняно з поняттям «держава». Державність є своєрідним фундаментом, корінням держави, а остання, у свою чергу, є однією із складових – своєрідним вінцем державності», зауважила спікер. У ході лекції студенти отримали можливість пройти історико-юридичний тест «Спадкоємці Володимирового Тризуба», запропонований до виконання суддею.

У рамках заходу, завідувачем бібліотеки КСУ Лілією Волошиною також презентовано книжкову виставку, приурочену до Дня Української Державності.

Пройти вищезазначений тест можна за посиланням https://cutt.ly/TZgIHXO.

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет