АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 8 Жовтня 2022, 09:38
На Юридичному факультеті вшанували День пам’яті трагедії Бабиного Яру

7 жовтня 2022 року доцентами кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Веронікою Олещенко та Анною Рибіковою проведено корпоративну годину в групах ПР-101Б, ПР-102Б, ПР-103Б, ПР-104Б, присвячену вшануванню пам’яті жертв Бабиного Яру.

З глибокою скорботою було згадано, що масові вбивства в Бабиному Яру є найбільш відомим епізодом особливого типу вбивств, характерних для Голокосту. «Переконані, що історія численних єврейських жертв повинна бути передана майбутнім поколінням. Ми повинні розповісти історію їхнього життя й пояснити взаємовідносини між євреями та неєвреями в Києві, Україні й інших країнах», наголосила Анна Рибікова.

Зі здобувачами вищої освіти обговорено витоки антисемітизму, причини його поширення, особливу увагу звернуто на специфіку саме німецького антисемітизму.

«Ми не забудемо про цей злочин проти людяності, масові вбивства – це те, що ніколи не має повторюватись і від кожного з нас, нашої людяності, гуманізму залежить, щоб одного дня світ назавжди позбувся таких жахливих сторінок своєї історії. Нажаль, Україна переживає сьогодні жорстокі та цинічні масовані російські атаки цивільної інфраструктури, мирного населення в Кременчуці, Києві, Харкові, Миколаєві, Одесі та інших українських містах, які сколихнули не лише всю Україну, а й весь світ та які не мають жодного сенсу та виправдання. І йдеться тут про поведінку та тактику терориста, для якого немає жодних правил і меж, окрім залякування, а в нашому випадку ще й фактичного геноциду українців. Але ми сильні, непереможні та незабаром обов’язково будемо святкувати перемогу у цій кривавій війні!», підводячи підсумки заходу зазначила наставник Вероніка Олещенко.

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет