АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 15 Березня 2024, 12:42
На Юридичному факультеті відбулась гостьова лекція адвоката Максима Борисова

Університетське життя студентів наповнене не тільки навчанням, але також і заходами, спрямованими на розвиток їхньої кар’єри. Так, у рамках вивчення дисципліни «Міжнародне приватне право» 14 березня 2024 року відбулася зустріч студентів групи ПР-404Б спеціальності 081 «Право» з адвокатом із 12-річним стажем Максимом Борисовим.

Запрошений гість запропонував до обговорення із здобувачами освіти тему «Тенденції в сфері права та юридичних послуг: що варто знати молодим спеціалістам?» в межах якої поділився досвідом практичної роботи в галузі юриспруденції, описав основні проблеми та сучасні виклики, з якими доводиться зустрічатися у своїй професійній діяльності, наголосив на важливості набуття студентами теоретичних знань під час навчання в університеті.

Виступаючи, пан Максим наводив практичні приклади, завдяки чому студенти отримали знання, які будуть корисними їм у майбутній практичній діяльності.

«У міжнародному приватному праві сторони при укладенні договорів користуються принципом автономії волі міжнародного приватного права щодо права, за яким буде регулюватися цей договір. Зокрема, договори фрахтування суден є прикладом договорів, коли до різних частин договору застосовується різне право. Так, наприклад, розподіл збитків по загальній аварії буде регулюватися Йорк-Антверпенськими правилами відповідної редакції, які є морським звичаєм, тоді як інші положення договору можуть підпорядковуватися англійському праву», зазначив адвокат.

У результаті зустрічі студенти отримали важливі інсайти від професіонала в сфері юриспруденції, який власним прикладом надихнув їх для подальшого розвитку своєї кар’єри.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет