АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 30 Вересня 2022, 05:41
На Юридичному факультеті презентовано онлайн-майстерню «Перспективи ринку праці у сфері юриспруденції».

29 вересня 2022 року кафедра конституційного та адміністративного права Юридичного факультету разом із запрошеним експертом з питань працевлаштування Іванною Лавроновою презентувала онлайн-майстерню з актуального питання для кожного студента-правника: «Перспективи ринку праці у сфері юриспруденції».

Даний захід присвячено аналізу труднощів, які виникають у студентів і випускників університету, що ще не мають достатнього досвіду роботи за спеціальністю.

Серед найважливіших питань ринку праці спікером розкрито: Як скласти резюме, щоб бути «привабливим» без досвіду роботи? Які основні елементи резюме? Яку інформацію можна вказати, якщо досвіду роботи дійсно немає? Які навички важливі у новій реальності? Як роботодавець використовує дані про особу у соціальних мережах? В яких випадках роботодавець може звільнити працівника за інформацію у соціальних мережах? Які канали можна використовувати для пошуку роботи тощо.

«Посилення конкуренції, розвиток економіки знань, інформаційних технологій, зміни в змісті та формах праці потребують оновлення системи регулювання ринку праці. Будучи носієм інноваційного потенціалу суспільства, молодь складає більшу половину працездатного населення країни і формує особливий контингент ринку праці, який значно відрізняється від інших учасників цього ринку. Проте, в умовах жорсткої конкуренції молоді спеціалісти мають вміти довести наявність у себе відповідних знань, умінь і навичок, а перед вищим навчальним закладом постає завдання щодо набуття здобувачами вищої освіти відповідних компетентностей та підвищення їх мотивації до високопродуктивної діяльності в майбутньому», зазначила пані Іванна.

Завершуючи виступ, експерт надала поради майбутнім молодим фахівцям щодо працевлаштування на перше робоче місце, адже для країни, молодь – це населення, яке здатне продукувати прогрес та підіймати конкурентоспроможність країни. Тому дуже важливо допомагати молодим фахівцям знайти «свого» роботодавця, який дасть їм змогу розпочати свій трудовий шлях.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет