АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 24 Червня 2023, 07:35
Микола Міхновський – постать, ідеї якого надихають та об’єднують українців у боротьбі за незалежність

З метою відзначення 150-річчя від дня народження Миколи Міхновського, 23 червня 2023 року під керівництвом викладачів кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету студентами 2 курсу підготовлено та представлено презентаційні роботи на тему «Микола Міхновський – ідеолог українського самостійництва, практик української державності».

У роботах на запропоновану кафедрою тематику, здобувачі освіти розкрили життєвий шлях видатного українця, який був одним із перших, хто в новітній українській історії заявив про необхідність створення Української держави – як акту волевиявлення української нації. Цікавими були наведені факти з життя ідеолога, який займався адвокатською практикою, громадською, політичною діяльністю, вчителюванням.

«Звернення до постаті Миколи Міхновського є вкрай актуальним сьогодні, оскільки Микола Міхновський був не лише теоретиком націоналізму, а й практиком державотворення. Для нього Українська національна держава – це не засіб, а мета, до якої треба прагнути», зазначила у ході виступів студентів завідувач кафедри Ірина Устинова.

Також, 26 червня 2023 року кафедрою господарського, повітряного та космічного права проведено вебінар на тему «Історичний портрет Миколи Міхновського», під час якого студенти уявно перенеслися до Харкова періоду XІX – початку XX століття – часу в якому жив і займався правозахисною і просвітницькою діяльністю М. Міхновський та довідалися про ідейно-політичні погляди справжнього патріота, який не просто мріяв про незалежність України, а й намітив шлях до цієї мети.

В умовах російської агресії звернення до витоків теоретичних і практичних джерел відновлення української державності та державотворення є надзвичайно потрібними та важливими, оскільки мова йде про самостійний вибір української нації, про українську ментальність, політичну і культурницьку ідентичність.

 

 

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет