АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 21 Травня 2020, 06:17
Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу

 

30 квітня 2020 року кафедрою конституційного і адміністративного права під керівництвом Ольги Гусар та Оксани Миронець проведено онлайн навчальну екскурсію для студентів 1-го курсу ЮФ до вшанування Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Студенти долучилися до віртуального туру по Національному музею «Чорнобиль» за допомогою посилання. Майбутні юристи оглянули музейні колекції та виставки, які відображають відданість і мужність ліквідаторів, вчених, військових, добровольців, що ризикували своїм життям та здоров’ям, які виконували в 1986 році складні за своїми масштабами роботи по екстреному усуненню наслідків цієї трагедії.

Під час екскурсії майбутні правники переконалися, що Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і масштабною екологічною катастрофою ХХ століття, але і уроком всьому людству. Ядерна енергія, що вийшла із під контролю не визнає кордонів. Наслідки радіоекологічної катастрофи не мають аналогів і відрізняються від інших відомих у світі природних та техногенних катастроф і ще довго будуть давати про себе знати і, на жаль, будуть нагадувати про себе й нашим нащадкам.

Уроки цієї катастрофи стали застереженням молодому поколінню. Проведений захід допомагає відтворити трагічну сторінку історії нашої країни, формує екологічну культуру та культуру безпечного життя. Пам’ять про Чорнобильську катастрофу – це данина людям, які поклали здоров’я на «атомний» вівтар.

 

 

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет