АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 12 Квітня 2022, 10:36
Міжнародно-правові наслідки військової агресії Росії проти України

11 квітня 2022 року на Юридичному факультеті керуючим партнером юридичної фірми «ENGARDE», авокаткою, членкинею Міжнародного арбітражного суду Міжнародної торгової палати (ICC), головою Комітету з альтернативних вирішень спорів Асоціації правників України, кандидаткою юридичних наук Іриною Назаровою проведено майстер-клас для здобувачів вищої освіти на тему «Міжнародно-правові наслідки військової агресії Росії проти України».

Тематика даного заходу обрана не випадково, адже з початком повномасштабного вторгнення на тлі масових бомбардувань та обстрілів цивільного населення, блокади мирних жителів в окупованих містах і селах, дії РФ в Україні кваліфікуються як воєнні злочини, що мають ознаки геноциду.

Виступаючи Ірина Назарова розкрила види міжнародно-правової відповідальності, проаналізувала основні положення Резолюції ООН від 2 березня 2022 року, яка засуджує агресію РФ, залучення Білорусі до незаконного застосування сили проти України. Зосереджено увагу присутніх на основних аспектах проміжного Рішення Міжнародного Суду ООН (справа щодо геноциду), яким, зокрема, зобов’язано Росію негайно припинити бойові дії. Цікавими з точки зору практичного застосування були питання про міжнародні форми, в яких Україна може здійснювати ефективний правовий захист проти Росії: Міжнародний Суд ООН, Міжнародний Кримінальний Суд, Європейський суд з прав людини та створення Спеціального Трибуналу для покарання за злочини агресії проти України. Всі зазначені форми мають охопити 4 види міжнародних злочинів: злочини агресії, воєнні злочини, злочини проти людяності, акти геноциду.

На завершення заходу спікерка відповіла на запитання студентів та надала їм цінні поради щодо побудови успішної кар’єри у сфері юриспруденції.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет