АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 24 Грудня 2022, 07:26
Міжнародні санкції як правовий феномен захисту прав людини

23 грудня 2022 року на Юридичному факультеті за участі молодих вчених на аспірантів кафедри конституційного і адміністративного права проведено онлайн-воркшоп «Міжнародні санкції як правовий феномен захисту прав людини».

Відкриваючи захід завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва зазначила, що в умовах воєнної агресії РФ проти України міжнародно-правові санкції є одним із найпотужніших засобів примусового характеру для відновлення міжнародного миру.

Мирослава Ольховік, асистент кафедри конституційного і адміністративного права, представила учасникам презентацію про поняття та класифікацію міжнародних санкцій та розповіла про особливості й ефективність їх застосування.

Привернула увагу учасників презентація, підготовлена студенткою 2 курсу Яною Кушнір, в якій наочно проілюстровано механізм застосування санкцій згідно Указу Президента України «Про уведення в дію рішення Національної Ради Безпеки щодо запровадження санкцій проти 26 іноземців і 81 юридичної особи» (26.03.2021).

«РФ на сьогодні є найбільш підсанкційною державою світу, а санкції застосовані щодо неї є найбільш дієвим механізмом впливу з боку цивілізованої світової спільноти», виступаючи зауважила студентка групи ПР-204Б Карина Симонович.

Участь студентів, молодих учених, аспірантів та викладачів в обговоренні значення міжнародних санкцій є корисною для використання найновішої інформації у навчальному процесі.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет