АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 15 Грудня 2023, 06:45
Міжнародне наукове співробітництво Юридичного факультету із Сухумським державним університетом


На запрошення факультету права та дипломатії Сухумського державного університету (м. Тбілісі, Грузія), 11-14 грудня 2023 року завідувач кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Олена Макеєва, старший викладач Вероніка Олещенко та студентка групи ПР-103Б, членкиня гуртка «Актуальні проблеми теорії і практики прав людини» Ірина Максимчук взяли участь у Міжнародній науковій конференції до 75-ї річниці Загальної декларації прав людини та Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього «Виклики Голокосту, покарання злочину геноциду та захист прав людини».

Конференція була організована у два етапи: для науково-педагогічних працівників та для здобувачів вищої освіти. Учасниками з Німеччини, Японії, США, Пакистану, Туреччини, Словенії, України та інших країн обговорені: проблеми захисту прав людини під час збройних конфліктів; особливості захисту європейських прав людини на рівні держав-членів; юридична відповідальність за злочини проти мирного населення; порушення прав людини в окупованій Абхазії; захист права на особисту недоторканність; відшкодування збитків за зруйноване, втрачене або пошкоджене житло внаслідок військової агресії російської федерації.


11-12 грудня з вітальним словом до науково-педагогічних працівників звернувся ректор Сухумського державного університету, професор Зураб Хонелідзе, представивши актуальну тему «Європейський вибір – загальні цінності людства». Декан факультету права і дипломатії Сухумського державного університету Вефхвія Гварамія виступив із доповіддю «Проблеми міжнародно-правової та політичної оцінки геноциду».


Олена Макеєва, яка виступила членкинею оргкомітету конференції презентувала доповідь «Міжнародна система захисту прав людини та Україна: актуальні проблеми», а Вероніка Олещенко представила виступ «Заперечення (невизнання) геноциду як загроза для майбутнього суспільства». У ході своїх виступів представники Національного авіаційного університету запросили присутніх до участі у майбутніх наукових заходах, організатором яких виступає Юридичний факультет.

13-14 грудня на студентській конференції Юридичний факультет НАУ представляла здобувачка освіти Ірина Максимчук, виступивши з доповіддю, яка супроводжувалась змістовною презентацією «Гармонізація українського законодавства з європейськими стандартами: вплив на суспільний та правовий розвиток України».

Під час таких наукових заходів розширюється наукове співробітництво, що в свою чергу сприяє позитивному іміджу Юридичного факультету Національного авіаційного університету на міжнародному рівні.

 

 

01 01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет