АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 20 Травня 2022, 03:30
Міжнародна співпраця з Варшавським університетом Польщі триває

Цієї весни в рамках співпраці Національного авіаційного університету з Варшавським університетом (Польща), науково-педагогічні працівники Юридичного факультету взяли участь у програмі Міжнародного стажування «EUROPEAN LEGAL COMMUNICATION: FROM INSTITUTIONAL TO MEDIA DISCOURSE» (law, economics, psychology, public administration, Information technology).

Під час серії вебінарів та тренінгів відомі дослідники з Польщі, Італії та України представили результати своїх наукових пошуків у галузях права, економіки, публічного адміністрування, прикладної лінгвістики, інформаційних технологій та ін. Зокрема, керівник дослідницького центру міжнародної правової комунікації, довірена особа проректора з міжнародного спіробітництва Варшавського університету, адвокат, хабілітований доктор філософії в гаузі права, доктор філософії в галузі прикладної лінгвістики, професор Йоанна Осієєвич провела англомовний навчальний тренінг на тему «ЄСПЛ як живий інструмент на прикладі захисту «сімейного життя». Президент польської профспілки «Солідарність» в Університеті Зеленої Гори, доктор філософії у галузі права, доцент Інституту правових досліджень Університету Зелена Гура Ізабела Гавлович звернула увагу на «Обов’язкову вакцинацію в аспекті деяких зауважень на основі заяв Європейського суду з прав людини». Доцент Інституту спеціалізованої та міжкультурної комунікації Варшавського університету, хабілітований доктор філософії в галузі прикладної лінгвістики Агнешка Андрихович-Трояновська окреслила особливості роботи з різноманітними групами студентів, а доктор філософії в галузі лінгвістики Анна Баєровська висвітлила розуміння та практичне застосування трансдисциплінарного підходу до вироблення знань у сучасних університетах. Аспіранти Варшавського університету Олександра Павлічка розкрила специфіку фейкових новин, шляхи та методи визначення дезінформації, а Олуволе Олуватобі Санні свою доповідь присвятила окремим аспектам риторичного аналізу й підготовки успішних публічних виступів.

Італійські вчені з Міланського університету: доктор філософії, доцент англійської мови та перекладу, професор Марія Крістіна Паганоні, доктор філософії, доцент німецької мови, літератури та культури професор Пеггі Кательхон та магістрант програми мов і культур для міжнародного співробітництва та спілкування Віолета Попова представили тему «Гендерне насильство під час пандемії в Британії, Італії, Німеччині та Українська преса: дискурс ЗМІ та соціальна дія».

Спікером від Юридичного факультету НАУ виступила к.ю.н., доцент кафедри конституційного і адміністративного права Оксана Миронець, яка представила результати досліджень щодо інноваційних технологій і штучного інтелекту у вищій юридичній освіті та практичній юриспруденції, трансформації вищої юридичної освіти в епоху використання технологій штучного інтелекту, правового статусу осіб з інтегрованими імплантатами (імплантами) та кібер-людей.

Проходження міжнародного стажування дозволяє підвищити кваліфікацію та перейняти передові європейські практики, що безумовно має як теоретичну, так і практичну цінність в умовах наближення всієї системи вітчизняної освіти до стандартів ЄС.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет