АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 14 Травня 2022, 05:45
Міжнародна співпраця у науковій сфері із Університетом Марії Кюрі-Склодовської

13 травня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри кримінального права і процесу Юридиaчного факультету взяли участь в Міжнародній науковій конференції «Проблематика військових злочинів і злочинів проти людяності», організованій кафедрою кримінального процесуального права Факультету права і адміністрації Університету Марії Кюрі-Склодовської (Польща, м. Люблін).

У межах виконання угоди про співпрацю між НАУ і UMCS викладачі виступили із доповіддями, які стосуються законотворчої діяльності в Україні під час воєнного стану. Зокрема, завідувач кафедри Софія Лихова презентувала доповідь, в якій зробила огляд та стислий аналіз законів та нормативних актів, прийнятих Верховною Радою України з 24 лютого 2022 року по теперішній час. Доцент Віторія Сисоєва проаналізувала нову статтю 1111 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України, розкривши форми та види колабораційної діяльності та окресливши правила кваліфікації цього злочину. Асистент Діана Майстро розповіла про новели у кримінальному законодавстві України щодо захисту тварин від жорстокого поводження в умовах воєнного стану та здійснила аналіз порядку переміщення тварин через кордон.

Виступи викликали зацікавленість у польських колег та жваву дискусію, яка торкалася багатьох проблем, що виникли в Україні у зв’язку з російською агресією.

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет