АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 24 Травня 2022, 11:00
Міжнародна співпраця із Сухумським університетом (Грузія)

23 травня 2022 року наукова спільнота Юридичного факультету взяла участь круглому столі на тему «Перспективи відносин: Грузія – Європейський Союз», організатором якого виступив Сухумський державний університет.

У вступному слові ректор Сухумського державного університету Зураб Хонелідзе привітав учасників зібрання та висловив слова підтримки українським науковцям. З привітальною промовою до присутніх звернулася декан Юридичного факультету Ірина Сопілко, яка презентувала Юридичний факультет НАУ як потужний осередок наукової та освітньої діяльності в Україні та за її межами й побажала плідної роботи, миру та успіхів на науковій ниві.

Науковці провідних закладів освіти Грузії, України, Литви, Польщі, Ірану, Португалії, Азербайджану обговорили актуальні проблеми європейської інтеграції, захисту прав людини, інтернаціоналізації науково-дослідної та конструкторської діяльності університетів в умовах європейської інтеграції, стратегії корпоративної соціальної відповідальності Європейського Союзу, регулювання штучного інтелекту Європейським Союзом.

Доцент кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва виступила з доповіддю на тему «Права людини в системі базових цінностей Європейського Союзу», окресливши історико-правові витоки прав людини, міжнародні та національні стандарти прав людини як однієї із базових цінностей Європейського Союзу, а також презентувала новостворений Інформаційно-просвітницький центр з прав людини Юридичного факультету.

Такі заходи сприяють розширенню міжнародних зв’язків, підвищенню рівня професійної компетентності науково-педагогічних працівників та зміцнюють імідж Юридичного факультету Національного авіаційного університету серед закордонних закладів вищої освіти.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет