АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 14 Грудня 2021, 09:54
Майстер-клас від судді Полтавського районного суду Стелли Цибізової

13 грудня 2021 року суддя Полтавського районного суду, кандидатка на посаду судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності (IP-суду) Стелла Цибізова провела для студентів групи ПР-404Б Юридичного факультету майстер-клас щодо специфіки розгляду доменних спорів в Україні.

У своєму виступі суддя приділила увагу проблемам судового розгляду доменних спорів, проаналізувала комплекс змін та доповнень до заходів безпеки в мережі Інтернет, а також запропонувала своє бачення шляхів подолання проблем судового розгляду доменних спорів в Україні.

«В Україні судова практика у сфері доменних спорів усе ще не надто поширена, однак із кожним роком спостерігається динаміка у бік її збільшення. Можливо це пов’язано з тим, що вирішення доменних спорів потребує спеціальних знань у галузі точних наук загалом та інформаційних технологій, зокрема. По суті це і є найскладнішим, для учасників доменного спору», зауважила пані Стелла.

Окремо суддя зупинилася на порівнянні судового розгляду доменних спорів із альтернативними процедурами (ADR – Alternative Dispute Resolution), зазначивши, що судовий розгляд і арбітраж мають свої специфічні проблеми. Разом із тим, в Україні перевагами судового захисту залишається доступність судового розгляду, принцип остаточності судового рішення та можливість отримати захист прав не лише володільцям торговельних марок, а й інших об’єктів права інтелектуальної власності.

Підводячи підсумки заходу, Стелла Цибізова зазначила, що на сьогодні національне законодавство, щодо доменних імен, є недосконалим, а тому правосуддя розглядаючи доменні спори для більш ефективного захисту прав використовують правові звичаї, які втілюються в інтернет-документах і регламентах відповідних доменів, що відповідає міжнародному досвіду.

 

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет