АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 6 Квітня 2023, 15:55
Майстер-клас від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Олега Бойка

5 квітня 2023 року для здобувачів вищої освіти Юридичного факультету приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Олегом Бойко проведено майстер-клас «Інститут нотаріату в Україні: сучасні виклики».

Мета заходу – ознайомлення студентів з особливостями професії нотаріуса, адже у сучасних умовах роль нотаріату в Україні суттєво зростає, що обумовлено розвитком цивільного обороту, розширенням кола об’єктів приватної власності та зростанням потреби в ефективній та високопрофесійній діяльності нотаріусів.

Під час виступу Олег Бойко розкрив роль та значення інституту нотаріату як одного з правозахисних інститутів державної гарантії дотримання законності прав та інтересів кожної людини.

«В умовах розвитку інформаційно-комунікаційних технологій перед професією нотаріуса постають нові виклики, що зумовлюють необхідність застосовування новітніх підходів до організації його діяльності. Робота нотаріуса – результат постійного розвитку та вдосконалення умінь і навичок. Керуючись спільними цілями, ми несемо єдину відповідальність за результати нашої праці та прийняті нами рішення», – зазначив доповідач.

Під час зустрічі спікером розкрито основні умови набуття права на зайняття нотаріальною практикою, принципи діяльності нотаріуса, серед яких основними є законність, незалежність, відповідальність, справедливість, виокремлено особливості роботи нотаріуса в умовах правового режиму воєнного стану.

Відзначимо, що Олег Бойко поєднує практичну діяльність з науковою – він є аспірантом Юридичного факультету та працює над дисертаційним дослідженням, оскільки вважає, що для нотаріуса важливим є постійне вдосконалення, навчання та впровадження в щоденну практику передових рішень і технологій, незважаючи на консервативність даної професії.

Підводячи підсумки зустрічі завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва подякувала спікеру за змістовну та цікаву доповідь, зазначивши, що розуміння ролі інституту нотаріату є важливим для майбутніх правників, оскільки відданість справі перетворює знання і досвід на упевненість в нотаріаті з боку українського суспільства, якісне виконання обов’язків, а дотримання високих стандартів нотаріату є запорукою розвитку правової системи України.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет