АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 23 Червня 2023, 11:37
Майстер-клас від голови Всеукраїнської громадської організації-центру «Розвиток демократії» Елли Ламах

21 червня 2023 року для студентів першого курсу Юридичного факультету головою Всеукраїнської громадської організації-центру «Розвиток демократії» Еллою Ламах проведено майстер-клас на тему «Безпекові виклики та права людини».

Пані Еллою були підняті важливі питання сьогодення – чи є філософія пацифізму деяких західних країн безпековим викликом сьогодні для нас, українців, та яким чином практика підміни дефініцій («війна» – «конфлікт», «жертва» – «постраждалий») має значення на політичну та правову систему сучасності?

Спікерка надала можливість студентам висловити свої думки стосовно піднятих питань та складових безпеки для людей. У процесі диспуту студентами названі такі складові: особистісна безпека, кібербезпека, екологічна безпека, охорона здоров’я, економічна безпека, суспільна безпека. «Ми дуже часто забуваємо про екологічну безпеку, ставлячи на перше місце особистісну безпеку, а також кібербезпеку (інформаційну). Але якщо нехтувати саме екологічною безпекою, то з часом людина опиниться на межі виживання, коли ні власна безпека, ні кібербезпека не будуть мати значення», – наголосила Елла Ламах.

Також, в процесі бесіди, разом зі спікеркою першокурсники назвали основні інструменти забезпечення прав людини, серед яких: правдива історія (факти), наявність реального громадянського суспільства, освіта, адвокація, ратифікація міжнародних стандартів (як зазначила Елла Ламах: «Резолюція є інструментом прямої дії»), ЗМІ, органи місцевого самоврядування. Кожний названий інструмент доповідачка охарактеризувала та надала об’єктивну оцінку стану в нашій країні, на власному досвіді виділивши слабкі та сильні сторони.

«Діти – це не наше майбутнє, це наше сьогодення. Тому, саме починаючи з правильної освіти дітей, ми формуємо здорову націю. Не можна приховувати історію і страшні факти, закривати дітей у гарну мильну бульбашку. Лише істиною ми досягнемо того результату, коли люди почнуть діяти, трансформуватися, займати активну життєву позицію», завершуючи виступ зазначила пані Елла.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет