АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 4 Червня 2024, 00:00
Майстер-клас від голови ГО «Центр Розвиток демократія» Елли Ламах

3 червня 2024 року, в рамках фахової ознайомлювальної практики, головою ГО «Центр – Розвиток Демократії» Еллою Ламах для студентів першого курсу Юридичного факультету проведено майстер-клас на тему «Безпекові виклики та права людини».

Спікеркою підняті важливі питання сьогодення, зокрема: чи є філософія пацифізму деяких західних країн безпековим викликом сьогодні для українців та яким чином практика підміни дефініцій («війна» – «конфлікт», «жертва» – «постраждалий») має значення на політичну та правову систему сучасності?

Голова громадської організації надала можливість студентам висловити свої думки стосовно складових безпеки для людей, серед яких молодь виокремила: особистісну безпеку, кібербезпеку, екологічну безпеку, охорону здоров’я, економічну безпеку, суспільну безпеку.

«Ми дуже часто забуваємо про екологічну безпеку, ставлячи на перше місце особистісну безпеку, а також кібербезпеку (інформаційну). Але якщо нехтувати саме екологічною безпекою, то з часом людина опиниться на межі виживання, коли ні власна безпека, ні кібербезпека не будуть мати значення», – наголосила пані Елла.

Під час розмови зі спікеркою здобувачі освіти назвали основні інструменти, які на їх думку забезпечують права людини: 1) правдива історія (факти); 2) наявність реального громадянського суспільства; 3) освіта; 4) адвокація; 5) ратифікація міжнародних стандартів; 6) ЗМІ; 7) органи місцевого самоврядування. Кожен з названих інструментів доповідачка охарактеризувала та надала об’єктивну оцінку їх стану в нашій країні, на власному досвіді виділивши слабкі та сильні сторони.

«Діти – це не наше майбутнє, це наше сьогодення. Тому, саме починаючи з правильної освіти дітей, ми формуємо здорову націю. Не можна приховувати історію та страшні факти, закривати дітей у гарну мильну бульбашку. Лише істиною ми досягнемо того результату, коли люди почнуть діяти, трансформуватися, займати активну життєву позицію», звершуючи виступ наголосила Елла Ламах.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет