АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 13 Червня 2023, 08:25
Майстер-клас від адвокатки Олександри Парамонової

12 червня 2023 року на Юридичному факультеті, в рамках проходження фахової ознайомлювальної практики студентами 1 курсу ОС «Бакалавр», адвокаткою Олександрою Парамоновою проведено майстер-клас на тему «Захист прав громадян в умовах правового режиму воєнного стану».

Пані Олександра фахово висвітила здобувачам такі поняття, як: права людини, Європейський суд з прав людини, культурний релятивізм, провела порівняння понять «умисне вбивство» і «воєнний злочин», а також звернула увагу присутніх на геноцид, як правове поняття, чітко розмежувавши його з поняттям «масове вбивство».

Маючи багатий досвід роботи в органах юриспруденції, зокрема 8 років в органах прокуратури та 7 років адвокатської діяльності, адвокатка поділилася зі здобувачами вищої освіти практичним досвідом щодо захисту прав людини у кримінальних провадженнях, в тому числі в умовах правового режиму воєнного стану. Правозахисницею проаналізовано проблеми, що заважають реальному захисту прав людини в Україні в суді (ст. 615 КПК України «Особливий режим кримінального провадження в умовах воєнного стану) та зауважено на необхідність реформування чинного законодавства.

Здобувачі вищої освіти активно прийняли участь в обговоренні наболілих питань, серед яких особливу дискусію викликали: «Росія в ООН?», «Як захистити людині свої права в умовах війни?», «Міжнародний трибунал – чи буде він створений?», «Як пристосуватися до життя в умовах війни?».

Закінчуючи виступ, Олександра Парамонова закликала майбутніх правників до співпраці, активної життєвої позиції та ініціювання змін в чинне законодавство України.

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет