АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 17 Лютого 2022, 05:41
Майстер-клас судді Максима Ходаківського

16 лютого 2022 року суддя Дніпровського районного суду міста Дніпро Максим Ходаківський для здобувачів вишої освіти освітнього ступеня «магістр» Юридичного факультету провів в режимі онлайн майстер-клас щодо проблеми охорони конфіденційної інформації про стан здоров’я особи під час розгляду судами справ.

«Слід вказати на проблему, яка виникає під час надання учасниками справи документів, які містять конфіденційну інформацію про стан здоров’я учасника справи або іншої особи, права якої зачіпаються судовим розглядом. Так, надання такої інформації є одним із способів доведенняої своєї правової позиції та є обов’язком відповідного учасника справи, але процесуальне законодавство не містить положень про те, яким чином такому учаснику справи буде гарантовано убезпечення від розголошення наданої ним інформації, яким чином суд може вжити заходів для охорони від розповсюдження цієї інформації. Адже під час розгляду справи інші учасники матимуть доступ до матеріалів справи, матимуть можливість робити фотокопії із них, що може призвести до розголошення конфіденційної інформації про стан здоров’я особи та її потрапляння до загального доступу, у тому числі й до мережі Інтернет. А це вже буде порушенням права особи на конфіденційність інформації про його стан здоров’я. І таких проблем на практиці виникає безліч», – зазначив суддя.

Під час заняття Максим Ходаківський також поділився зі студентами досвідом своєї практичної діяльності щодо розгляду справ у сфері медичного права, зазначивши, що одним із головних факторів у роботі судді є індивідуальний підхід до кожної справи. Саме цей принцип є визначальним у роботі органів судової гілки влади.

Підводячи підсумки, учасники заходу дійшли висновку щодо необхідності подальшого підвищення рівня правової обізнаності щодо захисту прав у сфері охорони здоров’я та медицини та виховання культури поваги до права загалом.

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет