АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 28 Квітня 2022, 09:23
Майстер-клас судді Галини Мостової

27 квітня 2022 року суддя Київського апеляційного суду Галина Мостова для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» Юридичного факультету провела в режимі онлайн майстер-клас щодо особливостей укладання електронних договорів та поділилася судовою практикою по даній темі.

«При розгляді справ в суді виникають проблеми, пов’язані з допустимістю електронного договору, як доказу, та однак, пропозиція укласти договір в електронній формі в українських реаліях у більшості випадків викликає здивування та неприйняття. Поняття електронного договору (договору в електронній формі) донині залишається чужим. На практиці часто виникають проблеми, пов’язані з труднощами розуміння того, чим насправді є договір, укладений в електронній формі, а також чим такий договір відрізняється від договору, укладеного у письмовій формі, відсканованого та надісланого контрагенту за допомогою електронної пошти. Проблематика е-договорів породжує низку запитань. Яку юридичну силу мають такі договори? Яке їх доказове значення у випадку виникнення спорів між їх сторонами? Як українські суди мають розцінювати е-договори?”, – зазначила суддя.

Галина Мостова також поділився зі студентами досвідом своєї практичної діяльності щодо розгляду справ у сфері цивільного права, зазначивши, що одним із головних факторів у роботі судді є індивідуальний підхід до кожної справи. Саме цей принцип є визначальним у роботі органів судової гілки влади.

Підводячи підсумки, учасники заходу дійшли висновку про необхідність подальшого підвищення рівня правової обізнаності щодо захисту прав осіб у разі їх порушення та виховання у суспільстві культури поваги до права загалом.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет