АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 26 Квітня 2022, 10:52
Майстер-клас «Інформаційні права людини: сучасні виклики»

26 квітня 2022 року кафедрою конституційного і адміністративного права разом з Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету проведено для школярів закладів загальної середньої освіти майстер-клас на тему “Інформаційні права людини: сучасні виклики”.

Участь у даному заході взяли старшокласники Маневицького ліцею №2, Рожищенського ліцею №2, Шарівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області, Писарівського ліцею Вінницької області, Закладів загальної середньої освіти №190, №149, №247 м. Києва.

Дмитро Чернявський, студент 2-го курсу, член Всеукраїнської правозахисної громадської організації “Юридична сотня” розповів старшокласникам про фейки в мережі та поділився правилами, які допоможуть не потрапити в пастку дезінформації під час війни.

Асистент кафедри Мирослава Ольховік, присвятила свій виступ актуальній темі сьогодення та підготувала презентацію “Чат-боти як спосіб реалізації інформаційних прав людини”. У своєму виступі викладачка пояснила, що таке чат-боти, як вони працюють, які переваги мають та як застосовуються в умовах воєнного стану. Зокрема, як приклад, навела чат-боти для повідомлення про мітки й пересування ворожої техніки, для волонтерської допомоги, для медичної допомоги, для пошуку чи надання помешкання, для перевірки новин на фейки та блокування каналів, для розшуку зниклих тощо.

«Державна інформаційно-комунікаційна діяльність, політика її проведення, безумовно, має створювати всі умови для реалізації конституційних прав громадян своєї держави вільно отримувати та використовувати інформацію не лише медійного напрямку, а й для вирішення питань, пов’язаних із науковою, освітньою, економічною діяльністю, а також із захистом територіальної цілісності нашої держави від країни-агресора», – зазначила пані Мирослава.

Старшокласники активно долучилися до обговорення висвітлених питань та висловили слова подяки організаторам за проведення майстер-класу, тематика якого на сьогодні є дуже актуальною.

 

<

01 01 01
01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет