АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 2 Грудня 2022, 00:00
Майстер-клас для здобувачів вищої освіти, аспірантів та школярів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №92 імені Івана Франка м. Києва

1 грудня 2022 року кафедрою кримінального права і процесу Юридичного факультету проведено майстер-клас для здобувачів вищої освіти, аспірантів та школярів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №92 імені Івана Франка м. Києва на тему «Новели у науці кримінального права».

Враховуючи те, що після 24 лютого 2022 року Верховна Рада України прийняла цілу низку законів, спрямованих проти російської агресії, лектори провели презентацію, на якій проаналізували кримінальні правопорушення, які наносять значну шкоду національній безпеці України, серед яких: ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», ст. 111 «Державна зрада», ст. 111-1 «Колабораційна діяльність», ст. 113 «Диверсія», ст. 114 «Шпигунство», ст. 114-1 «Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань», ст. 114-2 «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану» Кримінального кодексу України.

Розглянуто з учасниками також питання кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень у воєнний час та зміни, які були внесені у санкції багатьох статтей Кримінального кодексу України щодо посилення покарання за мародерство, викрадення майна та інші злочини.

Завдяки отриманій інформації студенти, аспіранти та старшокласники можуть легко орієнтуватися у новелах кримінального законодавства, спрямованих на протидію воєнній агресій проти України.

 

01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет