АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Понеділок, 26 Червня 2023, 06:48
Майбутніх правоохоронців залучено до вивчення курсів з прав людини Ради Європи

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Актуальні питання комунікативної діяльності» завідувачем кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Оленою Макеєвою залучено здобувачів освіти денної та заочної форми навчання спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» до вивчення теорії та практики захисту прав людини на платформі HELP Ради Європи.

Під час війни професія правоохоронців має визначальне значення, адже саме на них покладено завдання із захисту прав і свобод людини. З метою підготовки майбутніх правоохоронців, формування у них комунікативних компетентностей у сфері прав людини, що сприяє підвищенню позитивного іміджу та довіри населення до правоохоронних органів, отримання навичок для виконання нових завдань під час війни Юридичний факультет долучився до нового Проєкту, реалізованому Радою Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни».

У процесі навчання здобувачі освіти були запрошені на зустрічі з представниками Програми HELP від Ради Європи, Міністерства освіти і науки України, закладів вищої освіти та громадськості.

Студенти, які виявили зацікавленість до прав людини під час II семестру 2022-2023 навчального року під керівництвом Олени Макеєвої, яка є сертифікованим тренером програми HELP, пройшли успішно онлай-курси на платформі HELP та отримали відповідні сертифікати. Дані курси розроблені на основі експертизи Ради Європи у сферах її роботи, інтерактивні та містять сценарії кейсів, тести та інші вправи.

Використання курсів HELP в освітньому процесі дозволяє збільшити кількість висококваліфікованих фахівців у питаннях вивчення стандартів права ЄС та Ради Європи та підвищити рівень комунікативної компетентності майбутніх правоохоронців.

 

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет