АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 16 Червня 2023, 07:09
Майбутні правники відвідали Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

15 червня 2023 року студенти першого курсу Юридичного факультету в супроводі завідувача кафедри теорії та історії держави і права Олени Макеєвої та доцента кафедри Вероніки Олещенко відвідали Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Даний захід організовано на виконання плану роботи Юридичного факультету та в рамках проведення фахової ознайомлювальної практики.

Керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Роман Романюк розповів студентам про проблеми захисту прав і свобод громадян в Україні в умовах правового режиму воєнного стану та презентував присутнім щорічну доповідь Уповноваженого Дмитра Лубінця, яку було виголошено нещодавно у Верховній Раді України.

Директор Департаменту моніторингу соціальних та економічних прав Світлана Глущенко розкрила присутнім історію становлення інституції омбудсмана в Україні, особливості та напрямки діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, правовий статус Омбудсмана та сферу його компетенції, напрями діяльності цієї важливої інституції.

Заступник директора департаменту, начальник відділу права на охорону здоров’я, освіту та культуру Олена Міцерук зосередила увагу присутніх на механізмах та особливостях реалізації права на освіту та культуру, навела приклади порушень прав людини у сфері освіти та культури в умовах правового режиму воєнного стану.

У ході живого спілкування студенти отримали багато корисної та цікавої інформації, змогли поставити запитання, чим показали високий рівень юридичних знань.

Наприкінці зустрічі представниками Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини подарували присутнім інформаційні буклети щодо дотримання прав людини, а також матеріали щорічної доповіді, які поповнять фонд Навчально-методичної лабораторії супроводження освітнього процесу для використання здобувачами освіти під час наукової та навчальної роботи.

Екскурсії до органів державної влади сприяють підвищенню рівня правової свідомості та правової культури майбутніх юристів, які забезпечать в майбутньому реальне утвердження нової системи європейських цінностей, в основі яких – дотримання принципів демократії, верховенства права та поваги до прав людини.

01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет