АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 10 Червня 2022, 06:50
Майбутні правники ознайомилися з діяльністю Вищого антикорупційного суду

9 червня 2022 року здобувачі вищої освіти першого курсу Юридичного факультету ознайомилися з діяльністю Вищого антикорупційного суду, що розпочав здійснювати правосуддя з вересня 2019 року.

На початку онлайн-зустрічі доцент кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва зазначила, що на Юридичному факультеті великої уваги надається поєднанню теоретичних знань із практичними вміннями, а важливою складовою освітнього процесу є організація лекцій, тренінгів та майстер-класів, які проводять представники органів державної влади, громадських інституцій та приватної юридичної практики.

Під час виступу керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко розкрив основні напрями діяльності суду та поділився зі студентами зібранням відкритих судових засідань на ютуб каналі. «Вищий антикорупційний суд є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України, а його завданням є здійснення правосуддя відповідно до визначених законом засад та процедур судочинства з метою захисту особи, суспільства та держави від корупційних і пов’язаних із ними кримінальних правопорушень, дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні. Створення ВАКС – одна із складових судової реформи 2016-го року», – зазначив пан Богдан.

Начальник служби управління персоналом Ольга Волкова розповіла про умови стажування для студентів, окреслила перспективи проходження практики та працевлаштування.

Наприкінці зустрічі майбутні юристи задавали питання, обговорили з представниками судової системи проблеми протидії корупції в Україні, а найбільш активні учасники були нагороджені призами – фірмовими блокнотами суду.

Олена Макеєва подякувала за цікавий захід та запросила фахівців Вищого антикорупційного суду долучитися до публічної експертної дискусії «Механізми протидії корупції у транспортній сфері», яка відбудеться 17 червня 2022 року на Юридичному факультеті.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет