АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 14 Квітня 2022, 05:34
Лекція-презентація з нагоди відзначення 10-ї річниці прийняття Кримінального процесуального кодексу України

13 квітня 2022 року з нагоди відзначення 10-ї річниці прийняття Кримінального процесуального кодексу України доцентом кафедри кримінального права і процесу Іриною Літвіновою проведено лекцію-презентацію для студентів Юридичного факультету.

Розпочинаючи заняття лектор розкрила історію створення кодифікованого акту, зазначивши, що Верховна Рада України у 1992 році прийняла постанову про схвалення «Концепції судово-правової реформи в Україні» та створення того ж року першої робочої групи з напрацювання нового КПК України. Саме з того моменту починається історія створення проєкту нового Кримінального процесуального кодексу України. 13 квітня 2012 року нова редакція КПК України стала результатом багаторічної роботи науковців, міжнародних фахівців в галузі права та інших осіб, які на практиці застосовують норми процесуальних законів.

Значимість даного заходу пояснюється тим, що 10 років тому новий КПК України став проривом до європейських стандартів, вдосконаленням правової системи держави та посилення захисту прав громадян, проте, одночасно залишились і проблемні питання, які потребують змін та доповнень.

Під час проведення лекції-презентації виникла плідна дискусія щодо позитивних та негативних проявів у кримінальному процесуальному провадженні у зв’язку з прийняттям у 2012 році нового КПК України.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет