АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 26 Серпня 2022, 13:27
Лекція «Право на правничу допомогу в умовах воєнного стану» від судді Конституційного Суду України Галини Юровської

25 серпня 2022 року науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти та аспіранти Юридичного факультету прослухали онлайн-лекцію судді Конституційного Суду України Галини Юровської на тему «Право на правничу допомогу в умовах воєнного стану», яку проведено згідно з Календарним планом Національної школи суддів України.

У вітальній промові пані Галина зазначила, що лекція присвячена питанням правничої допомоги, проблемам адвокатської монополії, аспектам оплати правничої допомоги, питанням надання безоплатної правничої допомоги, ролі адвокатури та засадам її діяльності.

Протягом виступу доповідачем проаналізовано основні положення рішень Конституційних судів світу, міжнародних актів, що стосуються питань надання правничої допомоги.

Галина Юровська звернула увагу присутніх на те, що законодавство зазнало змін в зв’язку з введенням воєнного стану в Україні та розповіла про новели порядку представництва в судах у цивільних, господарських, адміністративних та кримінальних справах.

Наприкінці заходу учасники мали можливість долучитися до обговорення проблем, з якими стикаються представники правової спільноти під час надання правничої допомоги в умовах воєнного стану та отримати ґрунтовні, фахові відповіді на поставлені запитання.

Проведені лекції суддею можна переглянути на сторінках Конституційного Суду в Ютуб https://www.youtube.com/watch?v=4itIlRdosUw, Фейсбук https://www.facebook.com/ConstitutionalCourtofUkraine, Телеграм-каналі https://t.me/ConstitutionalCourt_of_Ukraine.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет