АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 16 Травня 2024, 08:25
Круглий стіл «Війна Московії проти України: історико-правовий аспект»

15 травня 2024 року на Юридичному факультеті проведено підсумкове засідання студентського наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права «Клепсидра», учасниками якого є здобувачі вищої освіти 1 курсу спеціальності 081 «Право».

Модератор заходу, керівник гуртка Вікторія Череватюк запропонувала до обговорення тему «Війна Московії проти України: історико-правовий аспект».

Засідання відбулося у форматі круглого столу, що уможливило фокусування учасників дискусії на найбільш важливих аспектах обговорюваної проблеми. Модератором акцентовано увагу на тому, що історія, в тому числі історія держави і права — це рухлива матерія, яка в процесі осмислення поглиблюється та збагачується новими висновками, більш ґрунтовними й більш повчальними. «На противагу брехні та фальсифікаціям Кремля, ми маємо переосмислювати власну історію, знезаразити її від цих фальсифікацій, занесених в неї ще Катериною та пізнішими спотворювачами викривленої дійсності», зазначила вона.

Під час роботи круглого столу першокурсники неодноразово наголошували на тому, що українські землі, ресурси, історія завжди були предметом зазіхань для нашого агресивного сусіда, а теза про «братні народи» залишається лише міфом, який використовувався лише з метою маніпуляцій та пропаганди.

Цікаві та креативні доповіді членів гуртка допомогли учасникам заходу краще розібратися в подіях столітньої та десятилітньої давності, поглибити свої знання з історії української державності.

На завершення засідання були відзначені кращі доповіді, зокрема, Ігоря Хубулова (ПР- 101Б) «Сучасний погляд на визвольні змагання та боротьбу із більшовизмом 1917-1922», Юлії Вержиковської (ПР-101Б) «Холодноярська республіка – героїчна сторінка боротьби українського народу за державність» та Ростислава Летківа (ПР-101Б) «Друга світова війна для України: нове осмислення».

Підсумовуючи результативність роботи гуртка Вікторія Череватюк зауважила: «Як початкова форма оволодіння майбутніми фахівцями в сфері права навичками наукового дослідження, робота в гуртку стимулює активну творчу працю першокурсників, а також дозволяє виявити серед юних науковців найбільш обдарованих та сприяти їх науковому зростанню і розвитку креативного мислення».

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет