АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 18 Червня 2021, 12:15
Конституція Пилипа Орлика – важливий політичний акт для майбутнього української державності

15 червня 2021 року до відзначення 311 річниці з дня прийняття Конституції Пилипа Орлика кафедрою конституційного і адміністративного права серед студентів 1 курсу Юридичного факультету НАУ проведено конкурс презентацій на тему «Конституція Пилипа Орлика – важливий політичний акт для майбутнього української державності».

У своїх презентаціях студенти висвітлили значення Конституції Пилипа Орлика, діяльність та життєвий шлях видатного гетьмана та державно-політичного діяча України. Роботи першокурсників виявились інформативними, цікавими та креативними. Майбутні юристи підкреслили, що у Конституції Пилипа Орлика вперше були закладені ідеї розподілу влади на законодавчу, виконавчу і судову, окреслювалися повноваження гетьмана та формувалися принципи для побудови правової держави.

Конкурсантами зроблено висновки, що Конституція України хоч і відрізняється від Конституції Пилипа Орлика, проте у них є одна спільна риса – обидва документа засвідчують потребу суспільства жити за законом, оскільки дотримання прав та свобод людини є основою для розвитку громадянського суспільства.

Компетентне журі у складі в.о. завідувача кафедри конституційного і адміністративного права Ольги Гусар та науково-педагогічних працівників кафедри Ірини Толкачової, Ірини Устинової, Юлії Юринець, Юрія Кунєва та Мирослави Ольховік оцінювало презентації за оригінальністю, стилем викладення матеріалу та дизайном.

За результатами проведення конкурсу було визначено переможців: I місце присуджено Дарії Матвієвій (група ПР-103Б), II місце – Олені Савченко (група ПР-101Б) та Альбіні Шарко (група ПР-104Б), III місце – Анні Мартинюк (група ПР-102Б) та Анастасії Тюбай (група ПР-105Б).

Вітаємо переможців, їх наставників та бажаємо нових досягнень!

 

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет