АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 29 Червня 2021, 10:31
Конституція Отто Ейхельмана і українська державність

9 червня 2021 року до святкування 25-ої річниці Конституції України на Юридичному факультеті НАУ відбувся освітній диспут на тему: «Розвиток українського конституціоналізму: Конституція Отто Ейхельмана»

До участі у диспуті було запрошено відомого історика-дослідника, громадського діяча Максима Мальцева, який представив інформацію щодо історичних передумов утворення УНР та ЗУНР, витоків формування української державності.

З цікавими та змістовними доповідями виступили також науково-педагогічні працівники кафедри конституційного та адміністративного права і студенти-юристи, які висвітлили питання розвитку українського конституціоналізму з часів козацької державності до сьогодення. Особливу увагу було привернуто постаті відомого вченого-правника, заступника міністра доби гетьманату П. Скоропадського й Директорії УНР Отто Ейхельмана, зокрема його ролі у розробці Конституції і зміцненні конституційних підвалин УНР, внеску в державотворчий процес в Україні та діяльність київської школи міжнародного права.

Наприкінці заходу учасники переглянули відеоматеріали, в яких розкрито зміст запланованих, але не проведених реформ керівництвом УНР, що мають відтворення в сучасних адміністративній реформі та децентралізації. Відеосюжет викликав плідну наукову дискусію з приводу забезпеченості механізмів виконання конституційних норм та актуальності історичного минулого для розвитку сучасного конституціоналізму.

 

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет