АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 8 Березня 2024, 05:15
Історія свята 8 березня: від історичних витоків до сучасного сприйняття: онлайн-лекція суддів Конституційного Суду України

Напередодні відзначення Міжнародного жіночого дня – дня боротьби за права жінок (7 березня), науково-педагогічні працівники, аспіранти та здобувачі освіти Юридичного факультету долучилися до тематичної онлайн-лекції «Історія свята 8 березня: від історичних витоків до сучасного сприйняття», яку провели судді Конституційного Суду України Галина Юровська та Ольга Совгиря.

До лекції долучилася також Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко.

«Ідея встановлення Міжнародного жіночого дня мала на меті привернути увагу суспільства до проблем жінок у боротьбі за рівноправ’я. У ХХ столітті Міжнародний жіночий день став платформою для об’єднання жінок різних країн у спільній боротьбі за свої права. Він відіграв ключову роль у популяризації ідей гендерної рівності на міжнародному рівні», – зазначила пані Галина.

Судді зосередили увагу присутніх на історії виникнення Міжнародного жіночого дня, етапах його еволюції, розповіли про відзначення цього дня в різних країнах світу та ухвалену Генеральною асамблеєю ООН резолюцію, яка пропонувала країнам світу відзначати Міжнародний день прав жінок і міжнародного миру в будь-який день року залежно від історичних і національних традицій.

Здобувачі освіти взяли участь в публічній лекції «Підтримка України Сполученими Штатами – розмова з американськими політичними лідерами»

Переглянути лекцію суддів Конституційного Суду України «Історія свята 8 березня: від історичних витоків до сучасного сприйняття» можна на YouTube каналі Конституційного Суду України за посиланням: https://sud.ua/uk/news/ukraine/295170-istoriya-prazdnika-8-marta-ot-istokov-do-sovremennogo-vospriyatiya-sudi-ksu-galina-yurovskaya-i-olga-sovgirya-proveli-tematicheskuyu-lektsiyu-video

 

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет