АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 18 Червня 2022, 14:11
Інтерактивні технології навчання у формі судових дебатів для отримання soft skills майбутніми правниками

17 червня 2022 року на Юридичному факультеті відбувся показовий захист практичних робіт у формі імітованих судових дебатів.

Здобувачами другого курсу ОС «Бакалавр» підготовлено 9 судових справ в галузі адміністративно-правових відносин та презентовано їх в межах проведення навчальної дисципліни «Практика в органах державної влади та місцевого самоврядування».

Виступи проходили у формі навчального моделювання судового засідання у справах адміністративної юрисдикції, в яких студенти виконували ролі учасників процесу. Майбутні правники з ентузіазмом сприйняли роботу в групах по створенню повного макету справ, їх фабул, процесуальних документів та подальшого їх моделювання в імітованому судовому процесі. Виступаючи вони продемонстрували високий рівень опанування та практичної підготовки з дисциплін публічного циклу, які викладаються кафедрою конституційного і адміністративного права протягом двох років їх навчання.

Моделювання судових засідань є однією з найефективніших інтерактивних методик набуття студентами-правниками фахових практичних навичок та компетентностей. Адже аналіз практики застосування матеріального та процесуального права адміністративними судами України дозволяє майбутнім випускникам набути практичні навички ведення справ у суді та вміння аргументувати власні точки зору при вирішенні публічих спорів.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет