АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 22 Вересня 2023, 11:22
Інтерактивне навчання – запорука формування soft skills у майбутніх правників

21 вересня 2023 року завідувачем кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Оленою Макеєвою для здобувачів освіти 1 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення навчальної дисципліни «Теорія держави і права» проведено інтерактивне практичне заняття на тему «Сучасні підходи до праворозуміння».

Зі студентами обговорено проблеми сучасного праворозуміння, їх витоки та розвиток.

Підготувавши змістовні презентації та презентуючи їх, першокурсники продемонструвати свої навички публічних виступів та креативності. Кожна презентація супроводжувалась коротким усним виступом, під час якого здобувачі освіти пояснювали основні думки, що були представлені на слайдах. Студенти аналізували навчальну інформацію, вчилися формулювати власну думку, правильно її висловлювати, доводити власну позицію, аргументувати й дискутувати.

У ході заняття здобувачі освіти також моделювали різні соціально-правові ситуації, вчилися слухати свого опонента та поважати альтернативну думку. Крім того, вони набували навичок лідерства та вміння працювати в команді, вчилися будувати конструктивні взаємини у групі, уникати конфліктів, розв’язувати їх, шукати компроміси, прагнути діалогу та консенсусу.

У результаті проведення заняття студенти отримали цінний досвід публічних виступів, покращили свої комунікативні навички та набули впевненості в собі. Вони також показали свою творчість та здатність до самостійної роботи.

Такі інтерактивні заняття орієнтовані на широку взаємодію здобувачів освіти не тільки з викладачем, а й одне з одним, на домінування активності студентів, а роль викладача полягає в організації процесу роботи групи на досягнення мети заняття. Спілкуючись між собою здобувачі освіти засвоюють нові знання, розвивають soft skills, особистісні якості, набувають загальних та фахових компетентностей з метою реалізації їх у професійній юридичній діяльності.

 

01 01 01
01    
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет