АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 29 Лютого 2024, 08:33
Інститут нотаріату в умовах правового режиму воєнного стану: тренінг від приватного нотаріуса Олега Бойко

28 лютого 2024 року для здобувачів вищої освіти Юридичного факультету приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу, аспірантом кафедри теорії та історії держави і права Олегом Бойко проведено тренінг «Інститут нотаріату в умовах правового режиму воєнного стану: сучасні реалії».

Даний захід проведено в рамках фахової науково-педагогічної практики, яка передбачена змістом освітньо-наукової програми «Право».

Мета – ознайомлення студентів з професією нотаріуса та розкриття особливостей діяльності інституту нотаріату в умовах правового режиму воєнного стану.

Відкриваючи захід завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва зазначила, що повномасштабне вторгнення на територію України військ російської федерації внесло свої корективи у всі без винятку сфери суспільного життя, але незважаючи на це, існують процеси, які навіть війна не може призупинити. До таких належить, зокрема, і нотаріальна діяльність. Українські нотаріуси продовжують свою роботу з метою забезпечення потреб громадян у вчиненні нотаріальних дій.

Під час тренінгу Олег Бойко розкрив основні повноваження нотаріуса, поділився досвідом свого шляху входження у професію нотаріуса та окреслив правову основу та особливості діяльності нотаріусів у воєнний час.

«Державні та приватні нотаріуси України в умовах воєнного стану продовжують працювати та вчиняти невідкладні нотаріальні дії (засвідчувати довіреності, заповіти, засвідчувати справжність підпису на заявах, заводити спадкові справи), крім міст/районів, де така можливість відсутня у зв’язку з веденням активних бойових дій, а основною метою внесення змін у порядок нотаріальної діяльності є спрощення доступу фізичних та юридичних осіб до нотаріальних послуг», зазначив спікер.

На завершення заходу завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва подякувала спікеру за змістовну та цікаву доповідь, зазначивши, що поєднання наукової, освітньої та практичної діяльності сприяє формуванню професійних компетентностей сучасних фахівців у сфері юриспруденції.

Відзначимо, що Олег Бойко протягом фахової науково-педагогічної практики брав участь у науковій, методичній, навчальній та організаційній роботі кафедри. Зокрема, готував тези-доповіді та брав участь у ХІV Міжнародній науково-практичній конференцій «Правова парадигма відновлення України: проблеми та перспективи», відвідував та проводив заняття з навчальних дисциплін кафедри під керівництвом наукового керівника.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет