АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 22 Березня 2024, 11:45
Інформаційне забезпечення регулювання державного кордону України: вебінар для студентів-юристів

21 березня 2024 року практиком з питань правового регулювання питань державного кордону, випускницею, аспіранткою 1 року навчання Юридичного факультету НАУ, членом Спілки журналістів України Світланою Келип для здобувачів освіти спеціальності 081 «Право» проведено вебінар на тему «Інформаційне забезпечення регулювання державного кордону України».

Даний захід відбувся в рамках вивчення тем «Бюджетне право» та «Кошторисно-бюджетне фінансування» з навчальної дисципліни «Фінансове право», провідним викладачем якої є професор кафедри конституційного і адміністративного права Ірина Устинова.

У ході виступу доповідачка розкрила правовий статус Державної прикордонної служби – самостійної структури, що не входить до складу Збройних Сил України та виконує самостійні державні завдання, окремо зосередила увагу молоді на нормах Закону України «Про Державну прикордонну службу України» та дію українського законодавства на окупованих територіях України. Також пані Світлана охарактеризувала види міжнародної підтримки та допомоги морській охороні, що здійснює свої повноваження у частині технічного та інформаційного забезпечення повноважень, механізм взаємодії державних органів по забезпеченню фінансування програм та діяльності по охороні державного кордону, зокрема в частині створення антикорупційних заходів в таких процесах, розповіла про інформаційну програму «Гарт», яка фіксує всю інформацію щодо порушників морського кордону. «Наявність вже 26 версії такого інформаційного продукту допомагає питанню забезпечення прав осіб в умовах військового стану в країні», – зауважила доповідачка.

Аспірантка також провела апробацію результатів своєї дисертаційної роботи, зазначивши на необхідність дослідження питань фінансування захисту та обладнання морського кордону, як основної артерії забезпечення логістичної складової експорту агропродукції України, що є базовою складовою дохідної частини Державного бюджету України.

Як член Спілки журналістів і безпосередній учасник захисту Маріуполя, пані Світлана ознайомила студентів із деякими фактами евакуації мирного населення при виході із окупованих територій та тим, як відбувається сьогодні звільнення із полону військовослужбовців ЗСУ.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет