АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 30 Вересня 2022, 06:14
Інформаційна гігієна у воєнний час: як протистояти фейкам

29 вересня 2022 року доценткою кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Валерією Філінович для учнів 9 класу Авіакосмічного ліцею імені І. Сікорського Національного авіаційного університету проведено воркшоп на тему: «Інформаційна гігієна у воєнний час: як протистояти фейкам».

«Кожна людина володіє правом на свободу думки та слова, а також на вільне вираження своїх поглядів та переконань. В умовах боротьби з COVID-19 у світі, а також збройної агресії Російської Федерації, яка триває вже понад 8 років, дезінформація прямо загрожує людському здоров’ю та життю. Проте, кожна особа, яка свідомо вводить в оману суспільство повинна знати про правові наслідки створення та розповсюдження дезінформації», – розпочавши захід зазначила Валерія Філінович.

Наступним етапом воркшопу став екскурс у сферу формування та протидії пропаганди. Окремо лекторка зупинилася на питанні безпечних джерел отримання інформації, понятті фактчекінгу та як не стати жертвою інформаційних маніпуляцій.

Такі заходи дійсно потрібні у нинішній непростий час, коли ворог всілякими засобами, в тому числі й використовуючи інформаційну зброю, намагається завдати шкоди нашій Державі. Обізнаність з інформаційної гігієни допоможе молоді краще орієнтуватися у виборі інформації, підвищить їх свідомість, обізнаність та вбереже від негативних наслідків ворожої пропаганди.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет