АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Понеділок, 10 Травня 2021, 06:34
Громадянська правосвідомість та правова культура молоді в умовах розбудови Української держави

27 квітня 2021 року, в рамках профорієнтаційної роботи, старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права Іриною Варавою разом зі студентами 1 курсу Юридичного факультету Андрієм Сенченком, Діаною Птицею, Надією Захарчук та Павлом Яковенком проведено онлайн-заняття для учнів старших класів закладів загальної середньої освіти Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області на тему «Громадянська правосвідомість та правова культура молоді в умовах розбудови Української держави».

До заходу, що відбувся з метою формування у підростаючого покоління правового світогляду, навичок самореалізації та самовиховання як необхідних складових прогресивно-правового розвитку особистості, а також підвищення інтересу до правових знань і рівня правової культури в цілому, долучилися 95 старшокласників та вчителі Ставищенського НВК «заклад загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів – юридичний ліцей» №2 ім. О.С. Паланського та Ставищенського НВК «загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів – педагогічний ліцей» №1.

Під час заняття студенти в своїх доповідях розкрили питання розвитку правової держави та становлення громадянського суспільства в Україні; акцентували увагу на проблемах виховання у сучасної молоді поваги до права і охоронюваних ним правових цінностей, впливу активної громадянської позиції підростаючого покоління на суспільні процеси сьогодення та подолання правової неграмотності і правового нігілізму.

На завершення виступів представники Юридичного факультету розповіли про важливу соціальну роль юриста у сучасному житті, а також надали інформацію майбутнім абітурієнтам щодо умов вступу до закладів вищої освіти та переваг навчання в Національному авіаційному університеті. Тож сподіваємося, що актуальна проблематика, цікава дискусія, переконливі онлайн-методичні матеріали, презентаційна гра на повторення прав і обов`язків людини і громадянина в Україні, ознайомлення з умовами вступної кампанії 2021 року залишили позитивне враження у всіх учасників та стануть в нагоді при виборі життєвої позиції та майбутньої професії.

 

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет