АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 26 Вересня 2024, 10:59
Голова Наукового товариства студентів та аспірантів Юридичного факультету взяла участь у конференціях, організованих Асоціацією жінок-юристок України “ЮрФем”

З 24 по 25 вересня 2024 року голова Наукового товариства студентів та аспірантів Юридичного факультету, студентка 2 курсу Ірина Максимчук взяла участь у конференціях, організованих Асоціацією жінок-юристок України “ЮрФем”

Наукові заходи стали платформою для обговорення актуальних питань, що стосуються відновлення України та правосуддя для жертв злочинів, в тому числі підкреслюючи значення активної участі молоді у формуванні правового середовища країни.

Перша конференція під назвою «Відновлення України: економічні спроможності жінок, постраждалих від СНПК» зібрала експертів, науковців та активістів, які обговорювали проблеми сексуального насильства, пов’язаного із збройним конфліктом в Україні. Учасники акцентували увагу на важливості підтримки економічної активності жінок, які стали жертвами насильства під час війни та на необхідності створення умов для їхнього відновлення. Обговорювалися різні ініціативи та програми, спрямовані на допомогу жінкам у відновленні їхніх прав і можливостей у нових соціально-економічних умовах.

Друга конференція, що проходила під темою «Правосуддя, орієнтоване на потерпілих від сексуальних злочинів: побачити невидиме» зібрала спільноту, яка зосередилася на проблемах, з якими стикаються жертви сексуальних злочинів. Учасники обговорювали необхідність створення чутливих і ефективних механізмів правосуддя, які б забезпечували підтримку потерпілим та сприяли їхньому відновленню. Під час дискусій виокремлено важливість видимості цих проблем у суспільстві та необхідність змін у правовій системі.

Участь Ірини Максимчук у зазначених конференціях ще раз підкреслює активну позицію студентів Юридичного факультету НАУ у вирішенні важливих соціальних питань. Її внесок у проведення заходів демонструє прагнення майбутніх юристів до залучення у правозахисні ініціативи з метою обговорення актуальних проблем сьогодення. Такі активності здобувачів освіти у позанавчальний час не лише збагачують навчальний процес, а й формують нове покоління фахівців, готових до викликів сучасності та здатних внести позитивні зміни в суспільство.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет