АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 16 Грудня 2022, 07:35
Формування системи європейських цінностей сучасної молоді

15 грудня 2022 року на Юридичному факультеті відбувся методичний семінар настаників та старост академічних груп на тему «Формування системи європейських цінностей сучасної молоді».

У роботі заходу взяли участь: в.о. декана Володимир Нікітін, голова Всеукраїнської громадської організації Центр «Розвиток демократії» Елла Ламах, заступник декана з навчально-організаційної роботи Ніна Троцюк, завідувач кафедри теорії та історії держави і права, старший наставник Олена Макеєва, наставники та старости груп.

«Сьогодні Україна поступово трансформується в людиноцентровану демократичну державу з європейською шкалою цінностей та відповідальністю громадян за все, що відбувається в країні. Однак реалізація європейського вибору можлива лише за ціннісної консолідації суспільства», – зазначив в.о. декана, відкриваючи семінар.

Під час методичного семінару розглянуті питання: поняття та сутність базових європейських цінностей, серед яких повага до людської гідності, свобода, демократія, рівність, верховенство права, повага до прав людини; ціннісні орієнтації сучасної молоді; права людини в системі європейських цінностей; свобода як європейська цінність та інші. Учасниками обговорено також проблеми формування ціннісних орієнтацій сучасної молоді, у результаті чого окреслено роль європейських цінностей в освітньому процесі.

«Європейські цінності стануть результативним складником ефективного освітнього процесу (системою ціннісних орієнтацій особистості), якщо: зміст освіти установити у відповідність загальноєвропейському контексту; збагатити зміст базових навчальних предметів ціннісними знаннями і смислами, відомостями про європейські демократичні здобутки, цінності й ідеали; гармонізувати національний та загальноєвропейський компоненти; формувати необхідні для проживання в європейському співтоваристві компетентності тощо», виступаючи зазначила голова Всеукраїнської громадської організації Центр «Розвиток демократії» Елла Ламах.

Підводячи підсумки щодо обговорених питань, наставниками зазначено, що закономірне входження України в Європростір сприятиме формуванню в української молоді проєвропейського мислення, налаштованості на розбудову європейської держави, переосмисленню й переоцінці цінностей, відмові від хибних, невластивих українській ментальності, набутих внаслідок тривалого перебування в чужій культурі.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет