АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Понеділок, 7 Листопада 2022, 07:44
Екскурсія у Ближні (Антонієві) печери Києво-Печерської Лаври

06 листопада 2022 року для студентів Юридичного факультету НАУ кафедрою господарського, повітряного та космічного права організовано екскурсію у Києво-Печерську Лавру, присвячену відомому релігійному діячу, філософу Антонію Печерському.

Невдовзі виповниться 1040 років із часу народження Антонія Печерського (983–1073), церковного діяча Київської Русі, одного з засновників Києво-Печерського монастиря. Увага до його життя і просвітницької діяльності з роками лише зростає. З цікавістю і жагою пізнання про минуле Київської Русі, про внесок відомого монаха у розвиток православ’я та вітчизняної культури здобувачі вищої освіти разом із завідувачем кафедри господарського, повітряного та космічного права Любов’ю Нецькою відвідали Ближні печери Київської Лаври, а також джерело з каплицею на честь Преподобного Антонія Печерського.

Під час екскурсії студенти взнали про зв’язок Антонія з Афоном, про історію створення ним печер, адже святий вважається родоначальником чернецтва на Русі і проповідником, про багатогранну діяльність монастиря і непрості відносини з князями, які вели міжусобні війни. Преподобний Антоній взяв участь у закладці кам’яного Успенського собору, який був побудований уже після його смерті і став головним храмом монастиря.

За життя святий прославився тим, що після його молитв відбувалися чудеса і зцілення. Він мав дар лікування. Тому і сьогодні люди приходять у келію ченця, щоб відчути його благодатну силу.

Натхненні відданістю Антонія православним ідеям та чеснотам, його діяльністю для людей і світлими помислами, студенти отримали потужний стимул сформувати свою життєву позицію та залишити добрий слід на рідній землі.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет