АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 23 Червня 2023, 07:29
Екскурсія студентів Юридичного факультету до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду

22 червня 2023 року студенти 1 курсу ОС «Бакалавр» Юридичного факультету разом із доцентом кафедри теорії та історії держави і права Іриною Варавою відвідали Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду в місті Києві.

Начальник відділу систематизації законодавства бібліотечної та музейної діяльності Верховного Суду управління юридичного забезпечення, екскурсовод Валентина Щербатюк захопила студентів змістовною розповіддю про різні етапи становлення цієї важливої інституції. Майбутні правники мали змогу поринути в історію створення суду, проникнутися сферою та особливостями його діяльності, зануритися в ділову атмосферу високого суду та сформувати розуміння про місце Касаційного господарського суду в структурі Верховного Суду.

Важливою частиною програми була зустріч із суддями: доктором юридичних наук Надією Багай та кандидатом юридичним наук Юрієм Чумаком. Високоповажні судді поділилися із здобувачами освіти досвідом роботи, різними аспектами діяльності суду, його функціями, повноваженнями та сферою дії, а також особливостями буденного життя судді. Студенти в свою чергу ініціювали обговорення таких тем, як: «Особливості діяльності суду під час воєнного стану», «Особисті та професійні якості, які повинен мати суддя», «Сутність принципу колегіального розгляду справ» та інші.

Завершальним етапом екскурсії стало відвідання бібліотеки (або архіву) Касаційного господарського суду, де студенти змогли узагальнити всю отриману інформацію та написати позитивний щирий відгук про проведену екскурсію.

Даний захід надав першокурсникам можливість познайомитися вцілому з роботою Касаційного господарського суду, сформувати певний професійний світогляд щодо роботи суду вищої інстанції, поглибити свої знання з галузі права та отримати практичний досвід спілкування з професіоналами в сфері юриспруденції.

 

 

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет