АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 8 Листопада 2022, 07:30
Додержання прав дітей в умовах воєнного часу

07 листопада 2022 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, доцентом кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Іриною Літвіновою проведено правовий лекторій для учнів 10 класу Українського колежу ім. В. О. Сухомлинського м. Києва на тему «Додержання прав дітей в умовах воєнного часу».

«В умовах воєнного конфлікту забезпечити права дитини, гарантовані Конвенцією ООН про права дитини, майже неможливо. Війна щодня негативно впливає на права та інтереси понад 7,5 млн дітей України. Діти стикнулися з порушенням їхніх прав на життя і здоров’я, захист від насильства, на виховання обома батьками, права на освіту, громадянство, права знати своїх батьків та мати власну індивідуальність та інші», відкриваючи захід зазначила викладач.

Під час зустрічі здійснено обмін інформацією щодо стану забезпечення прав дітей Київщини, обговорені проблемні питання та конкретні ситуації, які потребують реагування в умовах воєнного стану. Іриною Феофанівною школярам роз’яснені особливості міжнародного та національного законодавства на предмет відповідності новим викликам, які виникли у сфері захисту прав дитини у зв’язку з війною. Адже з’явились нові категорії дітей, які постраждали від війни, що в свою чергу вимагає від держави перегляду профільного законодавства та, зокрема, статті 30-1 Закону України «Про охорону дитинства», яка визначає поняття дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Оскільки Україна перебуває у стані війни, пріоритети центральної влади змістилися на боротьбу та досягнення перемоги. Проте заклади вищої освіти повинні брати більше ініціативи та розвивати на локальному рівні профорієнтаційну програму відповідно до стандартів МОН, задля ознайомлення учнів зі світом професій, усвідомлення ними важливого значення кожної професії у відбудові нашої держави.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет