АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 30 Серпня 2024, 16:34
Доцентка Юридичного факультету НАУ Валерія Філінович прийняла участь в Літній школі юридичних інновацій та стартапів для викладачів

З 18 по 24 серпня 2024 року доцентка кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Валерія Філінович проходила навчання в Літній школі юридичних інновацій та стартапів для викладачів у м. Яремча. 

Захід було організовано ГО “Лабораторія юридичного дизайну” за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку USAID.

Мета – поширення інноваційного підходу в юриспруденції, що спрямоване на покращення доступності, ефективності та якості правосуддя через розвиток соціально орієнтованих юридичних стартапів. 

Протягом тижня викладачі з різних правових шкіл України приймали участь у тренінгах експертів, опановували нові прогресивні навички та активно співпрацювали над власними інноваційними проєктами.

Програма стажування включала, зокрема, наступні тренінги:

  1. Цифрова економіка в Україні: тренди, тенденції та державні політики (тренер – Ольга Осінська, представниця Мінцифри);
  2. Побудова успішних Legal tech продуктів в бізнесі (тренер – Олексій Тарасенко, експерт у сфері юридичних інновацій);
  3. Юридичний дизайн: від документів до процесів (тренер – Богдан Логвін, юрист);
  4. Штучний інтелект як тренд цифрових змін в публічному управлінні (тренер – Василь Орищук, експерт Тренінгового центру прокурорів України)
  5. Культура приватності та захист персональних даних (тренер – Катерина Міщенко, спеціалістка у сфері захисту персональних даних);
  6. Цифрові речі, віртуальні активи, цифровий контент – нові обєкти цивільного права (тренер – Дмитро Ніколаєвський, представник Мінцифри);
  7. Доступ до інформації та OSINT-техніки для юристів (тренер – Роман Радейко, засновник школи OnlineLawSchool).

Крім зазначених тренінгів, учасники Літньої школи також здобули нові знання на лекціях, присвячених технологіям Blockchain, смарт-контрактам в юриспруденції, штучному інтелекту в діяльності юристів тощо. 

Велику зацікавленість викликала презентація Наталії Хлібороб, яка не тільки провела тренінг по вирішенню спорів із застосуванням технологій, але й поділилася особистим досвідом впровадження новітнього освітнього курсу “Юридичні інновації та стартапи”. У рамках навчання учасники також розробили аналогічні проєкти, які планують впровадити в своїх закладах вищої освіти.

За результатами стажування Валерія Філінович отримала сертифікат та планує активно впроваджувати розроблений курс на Юридичному факультеті НАУ, який допоможе студентам-правникам підготуватися до майбутнього ринку юридичних послуг, що постійно змінюється, і саме інновації грають ключову роль у цих змінах. Знання про новітні технології, автоматизацію процесів і цифрові інструменти допоможуть здобувачам освіти стати дійсно конкурентоспроможними «гравцями» в зазначеній галузі.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет