АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 14 Вересня 2024, 08:01
Для студентів-правників проведено майстер-клас «Проблеми сучасних міжнародних відносин в умовах російсько-української війни»

13 вересня 2024 року в рамках забезпечення викладання дисципліни «Міжнародне публічне право» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня Юридичного факультету організовано зустріч з кандидатом технічних наук,  старшим науковим співробітником, адвокатом Леонідом Бєлкіним.

Під час зустрічі запрошений юрист-практик розповів про воєнно-політичні безпекові альянси, які слугують гарантами територіальної цілісності і суверенітету у провідних державах світу, а також ракетно-ядерні програми, які забезпечують попереджувально-стримуючу функцію від можливих загроз. 

Окрему увагу спікер акцентував на колишньому ракетно-ядерному потенціалі України, що дозволяв нашій державі позиціонуватися на міжнародній безпековій арені в якості потужного суб’єкта міжнародних відносин із власними гарантіями. Зауважено, що не залишились осторонь і проблеми побудови міжнародних відносин за часи незалежності України, зокрема в аспекті становлення національної ракетно-ядерної програми і її втрати під дією зовнішньополітичних чинників, а також питання формування європейської системи безпеки в умовах російсько-української війни.

Завершуючи виступ практикуючий адвокат надав поради майбутнім юристам як стати справжнім професіоналом своєї справи, вміти захищати права і свободи людини і громадянина та реалізувати власний потенціал у сфері юриспруденції.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет