АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Неділя, 29 Вересня 2024, 17:53
Для студентів-правників проведено інтерактивне практичне заняття за участю судового експерта Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

29 вересня 2024 року завідувачка кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Софія Лихова та професорка цієї ж кафедри Оксана Панова разом із судовим експертом, завідувачкою відділу методичної та технічної підтримки лабораторії біологічних досліджень Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, кандидатом біологічних наук Юлією Щербаковою провели для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право» інтерактивне практичне заняття з навчальної дисципліни «Судова медицина та психіатрія».

У ході обговорення теми «Судово-медична експертиза речових доказів з об’єктами біологічного походження» викладачами зауважено, що відповідно до ст. 98 КПК України, речовими доказами є предмети, які були знаряддям вчинення злочину, зберегли на собі сліди злочину або були об’єктом злочинних дій, гроші, цінності та інші речі, нажиті злочинним шляхом, і всі інші предмети, які можуть бути засобами для розкриття злочину і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом’якшення відповідальності.

Отримавши слово від колег, стейкхолдер факультету Юлія Щербакова розповіла присутнім про особливості діяльності судового експерта Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України при проведенні одорологічної експертизи (зразки запаху людини, які зберігаються у крові, слідах поту та волосся). Майбутніх юристів настільки захопила розповідь доповідачки про діяльність судового експерта при розкритті злочинів, що вона отримала безліч запитань від студентів та з радістю надала на них відповіді.

«Поспілкувавшись із Вами не можу не зауважити про високий рівень підготовки та подякувати Вашим викладачам за їх віддану працю. Зазначу, що у нас працює дуже багато випускників Юридичного факультету НАУ. Тому в рамках подальшої співпраці нашої установи з Національним авіаційним університетом, запрошуємо здобувачів освіти пройти у нас фахову практику, за результатами якої самі найкращі студенти можуть обійняти певні посади в нашій структурі», завершуючи виступ зазначила пані Юлія.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет