АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 23 Лютого 2024, 06:54
Для аспірантів Юридичного факультету проведено вебінар на тему «Методика та організація наукових досліджень»

22 лютого 2024 року аспіранткою третього року навчання кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету Іванною Лавроновою проведено вебінар для аспірантів першого року навчання на тему «Методика та організація наукових досліджень».

Мета – обмін досвідом із молодими науковцями щодо апробації наукових результатів, які будуть здобуті ними під час написання дисертаційних робіт.

Модераторами заходу виступили: доктор юридичних наук, професор Ірина Сопілко та кандидат юридичних наук, доцент Ірина Устинова.

Із присутніми обговорені основні питання методики та організації науково-дослідної діяльності, разом з тим акцентовано увагу на дотриманні норм академічної доброчесності при її здійсненні.

«Здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти повинні мати не тільки глибоку професійну підготовку, а й певний обсяг знань у галузі наукових досліджень, що передбачає засвоєння методологічних засад наукової праці, уміння збирати і опрацьовувати інформацію, розробляти програми наукових досліджень, аналізувати одержані результати та кваліфіковано відображати їх у наукових публікаціях у провідних міжнародних та національних наукових виданнях з дотриманням правил академічної доброчесності», виступаючи зазначила пані Іванна.

На власному прикладі аспірантка продемонструвала апробацію результатів теми свого дисертаційного дослідження, розкривши проблематику визначення понятійного апарату в адміністративному праві та шляхи розширення й актуалізації підстав для притягнення відповідальних осіб, які порушили трудове законодавство до адміністративної відповідальності. Спікером зауважено також на необхідності аналізу судової практики при проведенні теми дослідження, в тому числі практики Європейського суду з прав людини.

Активна участь аспірантів під час вебінару довела, що порушена тема є для них актуальною та цікавою, а подана модераторами та спікером інформація всіляко упереджує від будь-яких проявів академічної недоброчесності, спонукає до здобуття здобувачами третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти програмних компетентностей та дотримання сукупності етичних принципів під час навчання, викладання та проведення науково-дослідної діяльності.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет