АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 23 Лютого 2023, 07:23
День спротиву Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: пам’ятаємо, пишаємося, віримо у спільну перемогу!

22 лютого 2023 року завідувачем кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Оленою Макеєвою проведено тематичну бесіду зі студентами першого курсу, приурочену Дню спротиву Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

«Вже третій рік поспіль на державному рівні за Указом Президента України Володимира Зеленського відзначається День спротиву АР Крим та міста Севастополь. Це важливий день для нас, українців, та нашої історії. Крим та населення Криму були першими, хто ще у 2014 році зустрілися з агресією країни-терориста, з політикою лицемірства та практикою гібридної війни. Та попри всі заходи, які були влаштовані російськими військовими, серед населення півострову були, є і залишаються справжні патріоти, які починаючи ще з 2014 року боронять ідею української державності», зазначила Олена Миколаївна відкриваючи захід.

Першокурсники доповідаючи ілюстрували тематичні презентації, в яких розкрили такі теми як: мовна та етнічна дискримінація на півострові у 20-х роках ХХ століття; переслідування та геноцид кримських татар у 50-ті роки ХХ століття; участь АР Крим та результати Всеукраїнського референдуму про здобуття незалежності; питання Чорноморського флоту та вплив влади Президента Януковича на долю Криму тощо.

«Попри страх та перевагу у військових одиницях та озброєної армії, проукраїнські жителі Криму, серед яких чимало було кримських татар, виходили на мітинги, чинили спротив силі загарбників. Чого вартий героїчний супротив команди «Черкаси» і його «побратимів» – суден, що не здалися, не перейшли на бік рф, а чинили опір і намагалися вийти з озера Донузлав попри блокаду», доповідаючи зазначили студенти.

Підводячи підсумки висловлених думок Олена Макеєва зазначила, що повернення Криму – це важливий крок у перемозі над країною-агресором, над терором та анархією, над тиранією та узурпацією влади. День спротиву Автономної Республіки Крим та міста Севастополь є важливим днем, який завжди буде для нас зразком щирого патріотизму та незламної сили українського народу.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет