АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 1 Лютого 2022, 14:38
День Соборності України – сторінка історії України XX століття

День Соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення, яке відзначається щорічно 22 січня. З нагоди святкування даної історичної події протягом січня 2022 року на Юридичному факультеті проведено низку національно-патріотичних заходів.

Так, 12 січня 2022 року студенти груп ПО-206 та ПО-207 переглянули документальний фільм «Символи нашої волі», в якому розкрито довгий та нелегкий шлях нашої країни до об’єднання, підкреслено важливість патріотичної свідомості та національного пізнання кожного громадянина України. Знання історії своєї Батьківщини, розуміння політичного значення важливих історичних подій є однією з ознак світогляду, високого морального та культурного рівня майбутніх фахівців у галузі правоохоронної діяльності.

25 січня 2022 року студенти групи ПР-203Б під час проведення корпоративної години разом із наставником Іриною Варавою переглянули документальний фільм «З власної волі з 1919 року…», за допомого якого поринули у пам’ятні історичні події – об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. «День Соборності має особливе, сакральне, значення. Він укотре нагадує всім українцям, що тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо здолати всі проблеми та впоратися з будь-якими викликами», зазначила Ірина Варава по закінченню документального фільму.

31 січня 2022 року для студентів групи ПР-202Б проведено корпоративну годину на тему «День Соборності України – сторінка історії України XX століття». Наставник Ганна Грабовська фрагментарно розкрила історичні події 22 січня 1919 року, адже саме в цей день був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. Студенти також переглянули відеоролик «День Соборності України. Як це було?», в якому продемонстровано духовну єдність українців.

За сучасної політичної ситуації представникам молодого покоління, майбутнім правникам, як ніколи важливо нагадувати про історію боротьби і перемогу, споконвічне прагнення українців до свободи та життя у власній державі, патріотизм і любов українського народу до власної землі, до об’єднання, миру і свободи, які були заявлені з власної волі на весь світ тієї знаменної дати. У світлі тривожних подій, які відбуваються сьогодні, ті події пригадуються і сприймаються особливо…

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет