АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 1 Лютого 2024, 06:50
День пам’яті сталевих захисників Донецького аеропорту – «кіборгів»

У рамках проведення національно-патріотичних заходів, у січні 2024 року на Юридичному факультеті НАУ наставниками академічних груп ПР-201Б, ПР-202Б, ПР-203Б, ПР-204Б Веронікою Олещенко та Світланою Головко проведено онлайн-захід, присвячений вшануванню пам’яті кіборгів Донецького аеропорту.

Звертаючись до присутніх Вероніка Олещенко зазначила, що події, які відбулися 10 років тому на території Донецького аеропорту, увійшли в історію нашої держави як символ незламності і мужності українського народу, наших патріотів. Стійкість духу і самопожертва героїв заслуговує не лише на вшанування і вдячність, але мають бути у пам’яті кожного і кожної з нас.

Студенти 2 курсу разом з наставниками переглянули фільм «День незалежності. Ігор Брановицький», присвячений кулеметнику 90-го окремого десантного штурмового батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади, захисника Донецького аеропорту, Героя України, лицаря Ордену «Народний Герой України», нагородженого орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 21 січня 2015 року, після підриву бойовиками терміналу аеропорту, він залишився з пораненими побратимами, а потрапивши у полон зберіг життя своїх побратимів, заявивши, що саме він є кулеметником підрозділу. Після кількох годин жорстокого катування бойовики розстріляли відважного і мужнього українця.

Завершуючи зустріч, Світлана Головко наголосила: «Вони вистояли, не витримав бетон!». Саме так в Україні говорять про сталевих захисників Донецького аеропорту. Їх називають «кіборгами», бо вісім місяців під постійними обстрілами, відбиваючи атаку за атакою, вони утримували цей клаптик української землі. Наші велетні духу показали, що Україна здатна чинити опір російській агресії».

Слава Україні! Героям Слава!

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет